Fuck it list

Bucketlist..Vele van ons hebben wel zo'n lijstje. Of Lijst, met hoofdletter L omdat het kan.

-Op vakantie naar de Maladiven -Vrijwilligers werk in Afrika -Leren duiken -Huis met grote tuin  (en oprit met plaats voor 4 auto's minstens) -Inloop kast op kleur én seizoen gesorteerd. -Alle smaken van Tony's Chocolony proberen. -Alle smaken van Johnny Doodle proberen (waar vind ik de chocoletter met marsepijn?) -Eigen bedrijfje starten -Een berg beklimmen (ik woon 4 hoog zonder lift dus doe dit bucketlist itempje elke dag) -Zichtbare buikspieren. -Een zeilboot kopen en een jaar gaan zeilen -Een kindje krijgen -Billen kijken met carnaval in Brazilie -Leren zingen

Zomaar wat random dingen die op iemands bucketlist kunnen staan..  (en nee, dit is niet mijn bucketlist, al zijn er wel een paar puntjes die op mijn lijst mogen) Allerlei dingen die we willen 'doen' of meegemaakt willen hebben voor we dood gaan.. Dat schrijf je dan allemaal op en hopppaaa; daar is je bucketlist. Maar wat zou je nou opschrijven doen als je een Fuck-it-list zou maken?  Waar wil je je niet meer druk om maken? Wat wil je nou gewoon níet meer doen?  Of niet meer laten? Of nooit meer denken?

Een paar voorbeeldjes; -Fuck dat perfect gestijlde pluisloze kapsel elke morgen -Fuck het slechte huisvrouw gevoel omdat de afwas van gister nog niet gedaan is. -Fuck al die voedseltrends en diëten  waar je je helemaal niet fijn bij voelt -Fuck haat en wraak gevoel, loslaten en vergeven mag heus. (Vergeten hoeft natuurlijk niet) -Fuck it dat je vandaag een pyjama dag houdt en niet doucht. -Fuck het schuldgevoel over dat je Ben & Jerry's en chips met elkaar afwisselt. Als avondeten. -Fuck iemand proberen te zijn die je niet ben. Je bent uniek! -Fuck het urenlang zitten met die opmerking van je baas. Hij of zij zit er ook niet mee! -Fuck vrolijk doen als je je rot voel. Zet vandaag geen masker op. -Fuck het ideaal plaatje wat "de maatschappij" je lijkt te moeten laten nastreven. -Fuck die mensen die vroeger goeie vrienden waren en nu alleen nog negatieve energie geven. -Fuck dat ideale zelfbeeld. Je bent prachtig zoals je bent. -Fuck it dat niet iedereen je leuk, grappig en lief vind. Jij bent jij, uniek en perfectly imperfect! -Fuck het idee dat alles altijd moet kloppen en goed moet gaan in je leven. -Fuck de slechtverzonnen excuses. -Fuck niet solliciteren voor die toffe job omdat je bang bent afgewezen te worden. -Fuck die fles Baileys, hij mag best leeg! -Fuck ook die reep Tony's. Ook die mag op. -Fuck boos worden op je ex. Ex for a reason! -Fuck snel resultaat moeten behalen. Probeer te genieten van alle kleine tussenstapjes van wat je ook wilt bereiken.

Jullie nog wat voor op de lijst?

(artikel is geïnspireerd door omdenken.nl)