#Dagverslag 1.

Omdat ik al een paar keer te horen kreeg (en de statistieken laten het ook zien) dat de dingen die ik meemaak zo leuk zijn om te lezen in blogvorm heb ik besloten een soort vaste rubriek te gaan gebruiken. #Dagverslag  - Bij deze de eerste: Een  dagverslag van mijn eerste kerstdag. Spanning en sensatie kan ik je vertellen.  NOT. Sommige van jullie weten het wel: Ik ben niet zo'n kerstfan.

Er hangt een kerstkrans gemaakt door bestie C boven de bank. Die kreeg ik vorig jaar kado, met zoveel liefde gemaakt, en ik geef eerlijk toe: hij is verdomme nog mooi ook, dus die hangt dit jaar weer.  Verder heb ik een ledlampjes sneeuwpop gekregen van buurmeisje. Buurmeisje noemen we Mopie (daar kom ik later nog op terug) spreekt slecht Nederlands en slecht Engels dus ik kan hier stiekem wel vertellen dat het een allemachtig lelijk ding is, wat in alle kleuren licht geeft. En m'n terroristische kat mept dat lelijke ding elke keer als ik hem vol goede moed weer ergens enigszins niet frontaal in zicht heb neergezet op de grond. En gaat ermee in gevecht alsof zijn leven ervan af hangt. Niet alleen katten hebben negen levens kan ik je vertellen. Die foeilelijke sneeuwpop is net een kakkerlak. Niet kapot te krijgen.

Dag dag karmapunten, want dat ding is misschien wel iets wat je kerstgedachte zou kunnen noemen. Mopie heeft weinig geld te besteden, en niet veel mensen om haar heen om kerst mee te vieren (haar familie woont niet hier) en werkt hard. En ze is dan wel zo lief om me die sneeuwpop te geven.  En ondanks dat we compleet verschillen, is het toch echt een lief kind.

Ga je schamen Liek dat je zo over haar praat... Ik kan het moeilijk uitleggen, en bedoel het niet slecht maar het heeft iets vertederends ofzo. Ze is het namelijk echt heel lief. En ze is goed voor bestie S.  (En zorgzaam is in mijn ogen een hele mooie eigenschap)

Verder staat er een kerstkaart of 8 op m'n kast. (En zijn er nog twee waarvan ik het weet onderweg..) Waar ik me dan weer schuldig over voel want elk jaar krijg ik een aantal kerstkaarten, en ik heb geloof ik een keer kaarten verstuurd.  Lieve mensen die me een kerst kaart gestuurd hebben: hoogstwaarschijnlijk heb ik je al bedankt, mocht ik dat niet gedaan hebben en je leest deze blog dan hoop ik dat je weet dat ik de kaartjes onwijs waardeer.  Ondanks dat ik een ondankbaar kreng lijk omdat ik dus geen kaartjes stuur.  Unsuccesful adulting zullen we het maar noemen..  Klink iets beter dan asociaal, lui en mislukte kerstsmurf.

Ohja, ik ging het over eerste kerstdag hebben. Aandachtsspanne van een eekhoorn, sorry. Ik werd vandaag om 12.00 uur wakker. Mooi uitgeslapen zou je denken, maar nee na twee nachtdiensten zag ik eruit alsof het Russische leger over me heen gelopen was.  Ik voelde me overigens best fit dus dat is dan jammer als je hoofd niet matched met je gevoel. Even douchen haalde ook niets uit en dus gaf ik de moed maar meteen op. Ik negeerde de spiegel, smeerde een lippenbalsempje op sprong in m'n warme legging uit New York. Enorme oversized trui erboven, Timberlands aan en hoppaaa op naar bestie C met kerstkado'tjes van bestie S en die van mijzelf voor bestie C.

Bestie C is zo iemand die in augustus al begint met aftellen naar kerst. Helemaal into kerst en alle lelijke kerstkitsch die erbij hoort. Ik pest 'dr soms een beetje ermee, zij probeert S en mij met haar kerstspirit te besmetten. En dat is zo ontzettend lief..  Ze wordt intens gelukkig van het bedenken wat ze voor wie gaat kopen. Alles is tot in de puntjes uitgedacht en als je van haar een cadeautje krijgt, dan weet je dat het iets is waar over is nagedacht. Met liefde, een beetje C maar toch ook helemaal passend bij jou. Ik waaide bijna van mijn scooter af - kerst stormpje, lekker Hollands- en toen ik gelukkig toch nog op plaats van bestemming aankwam werd ik uitgebreid geknuffeld. Zowel door C als door haar overenthousiaste harige kind. Bubsz. Over Bubsz ga ik ooit nog een keer een blog schrijven, gewoon omdat het kan. Ik gaf haar de cadeautjes van bestie S en mijzelf en zij gaf haar onze cadeautjes.  She knows, en met een dikke glimlach plof ik op de bank.

Ik at een strawberry Oreo, een mint Oreo en een chocoladestroopwafeltje met thee. Als soort van ontbijt. Ik had kort ervoor een eiwitshake gedronken bij gebrek aan wat beters. Met kerst een zo goed als lege koelkast Liek? Jup.

Heel veel knuffels en hapjes in mijn neus van Bubsz later probeerde de lieve papa van C een foto van Bubsz-met-kerstvleugels en mij te maken... Bubsz wilde niet stilzitten en was druk bezig met het bijten in mijn neus en handen. Hieronder het resultaat. Met filtertje. Want makeuploos en nachtdiensten is op zich een prima excuus maar ai ik kon echt zo een bijrolletje krijgen in The Walking Dead. Overigens heb ik een lichte zombie obsessie dus lijkt zo'n rolletje me echt zo slecht nog niet..

Toen ik weer naar huis reed zaten bestie S en buurmeisje al zo ongeveer bij 'onze' Turk. Ik moest even langs huis omdat het zelfs mij, als doorgewinterde Tokkie, te ver ging om in grote trui en legging onder de Bubszharen te gaan eten.  Snel snel snel in een stretchy spijkerbroek gesprongen. Met een gebreide trui erboven was ik klaar voor de strijd met een enorme mixed grill en een liter Turkse thee. Nee. voor mij geen smokey eyes, geen felle lipstick, geen weggewerkte wallen en geen highlighter, bronzer en blush op de wangen.  Ik had geen eens zin om een laag mascara aan te brengen. Een neutraal lipstickje, maar als ik bestie S mocht geloven "Maakte dat weinig verschil je ziet er grauw uit". Joe. Fijn die beste vriendinnetjes. Dat ik mijn haar netjes had geborsteld zag ze niet eens dat kreng.. Ze zou ook niet even liegen: M'n trui was lelijk en m'n kop was grauw.. Gelukkig was daar Buurmeisje die in een mengelmoesje van Engels en Nederlands (wij noemen het Mopienees, omdat we haar Mopie noemen.. Ook daar kan ik een blog apart over schrijven) even zei: " Aaahhhw  nee dat is not trueee. Why you doe soo?" Ja S, why you doe so?

Bestie S was hangry (normaal ben ik dat, dus voor de afwisseling was dit wel grappig) en roofde bijna iemands eten uit handen van de ober, ik zat als een halve tamme voor me uit te staren met mijn Turkse thee en Mopie had er al een werkdag opzitten dus die was ook niet topfit. Als een stel hyena's werkten we een enorme mixed grill weg, dronken -onder lichte dwang van onze Turkse ober vriend- nog een liter Turkse thee en vertrokken naar mijn huis.

Omdat we al dagen te lui waren om ons te begeven tussen de hysterisch geworden mensenmassa die de supermarkten leegroven alsof de hongerwinter in onze nek hijgt als een vies geil mannetje die achter je staat in de kassarij van diezelfde supermarkt, hadden we dus geen kilo's kerstvreten. Al met al kwam het neer op een zak van die grote M&M's (nieuw, Limited Edition dus ja.. dan heb ik het nodig) een reep Milka caramel en pindaflipchips (die zowel bestie S als ik niet lusten haha) oh en Limoncello en Amaretto. Bob Marley playlist aan, Catfish marathon op tv als gezellige achtergrond stoorzender, en een zooitje kaarsen aan waar je bijna in kerstsferen door zou raken. Bijna, niet helemaal.  Voor ons was het een gewone gezellige avond. Het enige wat kerst uitstraalde was die lelijke LEDlicht sneeuwpop waar ik het hierboven al over had.

Een paar appjes op de Bestiesgroepsapp (hoe die app echt heet vertel ik niet want dat moet ik dan ook weer uitleggen) van bestie C die enorm verwend was door haar loved ones gaf me toch nog een beetje kerst gevoel.. Zij zelf vond het veel te veel. Ik vind van niet. Zij, als echte kerstengel, verdiend alle cadeautjes van de wereld.

Toen S en Mopie de deur uit gingen liep ik met ze mee naar de sigarenboer op de hoek -die overigens half lam achter de kassa stond...- en kocht ik maar even een overpricede rol vuilniszakken (En zij allebei een pakje peuken, verschil moet er zijn...) Slechte huisvrouw als ik ben moet ik al dagen vuilniszakken halen en je huisvuil in een plastic tasje proppen is ook niet alles want dan moet je dus weer vaker naar de ondergrondse container lopen en hoe sportief ik ook ben: Daar ben ik te lui voor!

Ik bracht S en Mopie naar huis en vervolgens de vuilniszakken en mijzelf.  Nog even knuffelen met de harige liefde van mijn leven. En een kop thee zetten. Plinggg, de Bestiesgroepsapp. S stuurt een foto van de kerstman mok die we allebei van bestie C gekregen hebben. "Kerstkoffie".  Ik zet nettt mijn kerstman mok vol thee op tafel en leg mijn gekregen kerstsokken erbij. "Kerstman thee en mijn f*cking awesome sokken" stuur ik terug.  Ik krijg nog een paar lieve appjes van collega's en een maatje terwijl ik me klaarmaak om lekker op tijd m'n bed in te duiken met het kado wat ik mijzelf deze maand gaf: een hagelnieuwe shiny Macbook air. Goed voor jezelf zorgen, gewoon omdat het kan!

I might be the reason Santa has a naughty list.. Maar ik ben toch mooi gezegend met onwijs veel lieve mensen om mij heen. Vinden jullie #dagverslag leuk? Of heb je andere ideeën, ik hoor het graag!